Stadions WK 2018

Het WK voetbal van 2018 zal in Rusland gespeeld gaan worden. De Russen hebben voor het aankomende WK een flink aantal nieuwe stadions gebouwd om aan alle eisen te kunnen voldoen. Daarnaast worden ook een aantal huidige stadions verbouwd, zodat ook deze kunnen fungeren als onderkomen. Het WK zal in twaalf stadions worden afgewerkt, waarbij de finale plaats vindt in het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou.

Zenit Arena (Sint-Petersburg)

Een volledig nieuw gebouwd stadion dat onderdak moet gaan bieden aan 66.881 toeschouwers en eveneens zal dienen als de thuishaven van Zenit Sint-Petersburg. In dit stadion zullen tijdens het WK zeven wedstrijden worden gespeeld, waaronder een halve finale.

Olympisch Stadion Loezjniki (Moskou)
Het grootste stadion van het WK waar eveneens de finale gespeeld zal worden. Het stadion kan wanneer het volledig gerenoveerd is plaats bieden aan 81.000 toeschouwers. Naast de finale worden er nog zes andere wedstrijden gespeeld, waaronder een halve finale.

Otkrytieje Arena (Moskou)
Eveneens een van de vele nieuwe stadions, die speciaal is gebouwd voor het WK voetbal 2018. Het stadion staat eveneens in Moskou en biedt plaats aan 45.000 toeschouwers. Het is onder meer ook de nationale thuishaven van het Russische nationale elftal. In dit stadion zullen vijf wedstrijden worden gespeeld.

Strelka Stadium (Nizjni Novgorod)
Behoort ook tot het rijtje nieuwe stadions en heeft plaats voor 45.000 toeschouwers. Het vervangt het oude Lokomotivstadion, wat de thuishaven is van Volga Nizjni Novgorod. In totaal staan er hier zes wedstrijden op het programma.

Arena Baltika (Kaliningrad)
Ook een nieuw stadion dat in Kaliningrad staat en het kleinste stadion van het WK is. 35.000 toeschouwers zullen hier de wedstrijden kunnen aanschouwen die hier gespeeld gaan worden. Er worden in totaal vier wedstrijden afgewerkt.

Jekaterinenburg Arena(Jekaterinenburg)
Het stadion krijgt in aanloop naar het WK een flinke update, waardoor het er straks tijden het WK ongeveer 45.000 toeschouwers de wedstrijden kunnen aanschouwen. Vier wedstrijden staan hier op de planning.

Yubileyniy Stadium (Saransk)
Weer een fonkelnieuw en modern stadion dat in Saransk staat en onderdak heeft voor 45.000 toeschouwers. In het thuisstadion van FC Mordovia Saransk zullen eveneens vier wedstrijden worden afgewerkt.

Kazan Arena(Kazan)
Opnieuw een plaatje van een stadion, dat over de nodige luxe en comfort beschikt. Het is het de thuishaven van de Russische club Roebin Kazan en heeft plek voor 45.000 toeschouwers. Er worden zes wedstrijden afgewerkt, waaronder een kwartfinale.

Levberdon Arena (Rostov aan de Don)
Ook dit is een volledig nieuw stadion, dat een capaciteit heeft van ruim 43.000 toeschouwers. Het stadion zal gebruikt worden voor in totaal vijf wedstrijden.

Olympisch Stadion Fistj (Sotsji)
Het stadion dat ook al in gebruik genomen werd voor de Olympische Winterspelen zal nu dienen als voetbaltempel. Het stadion heeft plaats voor ruim 47.000 toeschouwers, die straks kunnen gaan genieten van zes wedstrijden.

Volgograd Arena (Volgograd)
Na een flinke verbouwing zal de Volgograd Arena een futuristisch bouwwerk zijn, dat plaats kan bieden aan 45.000 toeschouwers. Het stadion zal in totaal voor vier wedstrijden gebruikt worden.

Samara Arena (Samara)
Opnieuw een flink staaltje futuristisch bouwwerk van Russisch makelaardij, waarbij geld een niet al te belangrijke rol speelde. Het stadion kan ongeveer 45.000 toeschouwers kwijt en zal voor zes wedstrijden het onderkomen zijn.